24 Ağustos 2014 Pazar

AHMET DAVUTOĞLU

YENİ BAŞBAKANIMIZ AHMET DAVUTOĞLU




        

Erdoğan, Ak Parti'nin yeni Genel 

Başkanı'nı ve yeni Başbakan'ı açıkladı




13 Ağustos 2014 Çarşamba

DEPREM

BODRUM'DA DEPREM




          GÖKAVA VE BODRUM MERKEZLERİNDE BUGÜN ÖĞLEN SIRALARINDA ARD ARDA DEPREMLER MEYDANA GELDİ.


TATİL İÇİN GÖZDE YER OLAN BODRUM VE GÖKADA , BUGÜN ANİ BİR DERPREMLER SARSILDI. ÖĞLEN SIRALARINDA GERÇEKLEŞEN OLAY ARD ARDA 3 DEPREM YAŞANDI. 

1. DEPREM  = 2.9
2. DEPREM  = 2.4
3. DEPREM  = 2.4



12 Ağustos 2014 Salı

YENİ TEKNİK DİREKTÖR İSMAİL KARTAL

İSMAİL KARTAL , FENERBAHÇE



       FENERBAHÇE GERİDE KALAN GÜNLERDE OLUMSUZ GELİŞMELERDEN DOLAYI ERSUN YANAL İLE YOLLARINI AYIRMIŞTI. FENERBAHÇE BUGÜN ERSUN YANAL YERİNE İSMAİL KARTAL'IN GETİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI. ERSUN YANAL TEKNİK DİREKTÖRKEN ERSUN YANAL'IN YARDIMCISI OLARAK GÖREV YAPAN İSMAİL KARTAL BUGÜN İTİBARİYLE FENERBAHÇE'NİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ.



FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BUGÜN SAAT 16:00'DA İMZA TÖRENİ DÜZENLEDİ. 16:00'DA İSMAİL KARTAL'IN İMZA TÖRENİ VAR.


İSMAİL KARTAL KİMDİR?


Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Karabükspor'u çalştırarak yapti. Daha sonra Sivasspor'un başına geçti ve Yiğidoları sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. İsmail Kartal, 2006/2007 sezonunda Mardinspor'un başında başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor'un başına geçmiştir. Ardından Malatyasporu bırakıp Fenerbahçe tvde yorumculuğa başlamıştır.2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü yapmıştır. 

2008-2009 sezonunda Süper Lig'inde Hacettepe'yi çalıştırmıştır. Teknik adam olarak çıktığı ilk maçında Beşiktaş 'a karşı2-3 kaybetmiştir. 2009-2010 sezonunun 2.yarısında bank asya 1.lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nu çalıştırmıştır. Başarılı bir çıkıs göstererek Mersin İdman Yurdu'nun lige tutunmasını sağlamıştır. 

2010-11 sezonu itibariyle Fenerbahçe teknik direktör Aykut Kocaman'nın yanında yardımcı antrenör olarak görev yapacaktır. Burada asıl görevi dışında rakip takımın teknik ekibine söylediği sözlerle çok eleştirilmiştir. 17 Nisan 2011 Gaziantepspor'a karşı oynanan ve şampiyonluk yarısı için son derece önemli olan Süper Lig karşılaşmasında durum 0-0'ken Gaziantepspor teknik ekibine doğru söylediği: "Başkası için değil, kendiniz için oynayın şerefsizler." sözleri büyük tepki toplamıştır. 

Kulüp takımları kariyeri 
Futbol yaşantısına Sarıyer Spor Kulübü'nde başlamıştır. Daha sonra Gaziantepspor'a transfer olmuştur. İki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 1983-93 yılları arasında top koşturduğu Fenerbahçe'de 236 maç oynadı, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı. Döneminin başarılı sağ beklerinden biriydi. 1993-94 sezonunda Denizlispor, 1994-95 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra futbolu bıraktı. 

Millî takım kariyeri İsmail Kartal, 2 kez Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı ve 5 kez Türkiye Millî Futbol Takımı forması olmak üzere toplam 7 kez milli formayı giymiştır.

www.radikal.com

11 Ağustos 2014 Pazartesi

FİRMALAR SANİYEDE NE KADAR KAZANIYOR.

APPLE



    SANİYEDE 4540 DOLAR KAZANIYOR.


BLACKBERRY



    SANİYEDE 205 DOLAR KAZANIYOR.



FACEBOOK


  SANİYEDE 230 DOLAR KAZANIYOR.



GOOGLE


  SANİYEDE 1873 DOLAR KAZANIYOR.


NOKIA



   SANİYEDE 941 DOLAR KAZANIYOR.




ZAFER ERDOĞAN'IN.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN



         Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı %51.79 oyla Recep Tayyip Erdoğan oldu. Netler sonuçlandıktan sonra Üsküdar Kısıklı'daki evinden çıktı. Büyük ilgi gören Başbakan Haliç Kongre Merkezi'ne ulaştı. Erdoğan kısa bir açıklamadan sonra değerlendirmeleri Ankara'da yapılacağını iletti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan balkon konuşması izle(Cumhurbaşkanı Erdoğan balkon konuşmasında neler söyledi?)

Recep Tayyip Erdoğan : '' Sadece bana oy verenlerin değil , 77 milyonun cumhurbaşkanu olacağım '' sözünü verdi.

10 Ağustos 2014 Pazar

FENERBAHÇE'DE AYRILIK.

ERSUN YANAL İSTİFA ETTİ


               FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ ERSUN YANAL , GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI.

                ERSUN YANAL YAPTIĞI AÇIKLAMADA , FENERBAHÇE'DE GÖREV YAPTIĞI SÜREDE ONUR DUYDUĞUNU BELİRTEREK '' BUGÜN BU KOŞULLARDA GÖREVE DEVAM ETMEM MÜMKÜN DEĞİLDİR.'' DİYE İFADE ETTİ. GÖREV YAPTIĞI SÜREDE FENERBAHÇE TARAFTARINA , YÖNETİME , MEDYAYA VE SPOR KAMUOYUNA TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU.


FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA


Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Sayın Ersun Yanal’ın görevinden ayrıldığına dair istifa mektubu, 09 Ağustos 2014 tarihinde saat 19.15 itibariyle tarafımıza ulaşmıştır.
Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak Sayın Ersun Yanal’a kulübümüze bugüne kadar sağladığı katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında başarılar dileriz.
FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ - 10 AĞUSTOS

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ



              Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme zamanları , doğu illerinde 07:00 - 16:00 arası , batı illerinde ise 08:00 - 19:00 arasında olacak. Seçmenlerin oy verecek okullara kendi ile birlikte TC kimlik numarasıyla gelmeleri gerekiyor. Aksi taktirde oy kullanmaları zor olacaktır.


SEÇİM SONUÇLARI 21:00'DA AÇIKLANACAK


              Seçim yasağı kalktığı andan itibaren adaylar ; Recep Tayyip Erdoğan , Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim sonuçları yüzde halinde Anadolu Ajansı bilgileriyle bilgilendirileceksiniz.



KİMLER OY KULLANAMAZ ?


                  1-)  Silah altında bulunan askerler, onbaşılar ve kıta çavuşları. ( İzinde olsalar bile oy kullanamazlar )
                  2-)  Askeri öğrenciler
                  3-)  Ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanlar




         

YAZ TATİLİ ARASI

YAZ TATİLİ



        Uzun Bir Yaz Tatili Sonrası Tekrar Burdayım. İnşallah Renkli Renkli , Farklı Farklı Magazin Haber Spor Gibi Yazılar Paylaşmaya Devam Edeceğiz.

8 Haziran 2014 Pazar

DÜNYA KUPASI'NA SON 4 GÜN

BREZİLYA DÜNYA KUPASI 2014



        31 ÜLKENİN MİLLİ TAKIMLARI BREZİLYA'DAKİ FİNAL TURNUVASINDA MÜCADELE VEREBİLMEK İÇİN 2011 YILI HAZİRAN AYINDA BAŞLAYAN ELEME TURNUVALARINDA MÜCADELE ETMİŞLERDİR.15 EKİM 2013 TARİHİNDE ELEME GRUPLARI BELLİ OLMUŞTUR.TOPLAM 64 MAÇ,12 FARKLI ŞEHİRDE BULUNAN 12 STADYUMDA OYNANACAKTIR.TURNUVA GRUP MAÇLARI İLE BAŞLAYACAKTIR.

19 Mayıs 2014 Pazartesi

19 Mayıs Atatürk ' ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı

19 MAYIS NEDENİYLE BURDUR'DA TÖREN DÜZENLENDİ


 19 MAYIS NEDENİYLE YAPILMASI GEREKEN TÖREN , SOMA'DAKİ FACİA NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ. BUNUN SONUCUNDA ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUM TÖRENİ DÜZENLENDİ. BURDUR GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRÜ AHMET SANCAR'IN ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLAYAN TÖREN İSTİKLAL MARŞI VE SAYGI DURUŞU İLE SON BULDU.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE ANITKABİR'DE TÖREN


 MANİSA'NIN SOMA İLÇESİ'NDE YAŞANAN FACİA NEDENİYLE BU YIL 19 MAYIS BURUK OLARAK KUTLANIYOR. KUTLAMALARIN İPTAL EDİLMESİYLE ANKARA'DA TÖREN SADECE ANITKABİR'DE KUTLANDI.TÜRK BAYRAKLARIYLA YÜRÜYEN GENÇLER,ANITKABİR'E GELDİ.BURADA İSTİKLAL MARŞI VE SAYGI DURUŞUNUN ARDINDAN BAKAN KILIÇ , GENÇLERLE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ.
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE ANITKABİR'DE TÖREN   
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE ANITKABİR'DE TÖREN
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NEDENİYLE ANITKABİR'DE TÖREN

18 Mayıs 2014 Pazar

LA LİGA ŞAMPİYONU ATLETİCO MADRİD

BARCELONA 1 - 1 ATLETİCO MADRİD





       İspanya La Liga ' nın 38. ve son haftasında Barcelona ve Atletico Madrid Nou Camp ' ta karşı karşıya geldi . Atletico Madrid ' e 1 puan yetiyordu . 1-1 beraberlikle sonuçlandığı için Atletico Madrid 1996 yılından sonra ilk kez şampiyon oldu . 

       38. maçtan sonra puanını 90 ' a çıkaran Atletico Madrid şampiyonluğunu ilan etti . 2. Barcelona ve 3. Real Madrid 87 ' şer puan alarak sezonu bitirdi . Maçtan sonra gözyaşlarını tutamayan Arda Turan maç sonunda takım arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı . 

 ARDA TURAN , LA LİGA ' DA ŞAMPİYONLUK YAŞAYAN İLK TÜRK

       Milli futbolcumuz Arda Turan İspanya La Liga ' da Şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu olduğu için sevinci iki katına yükseldi . Arda bu istatistikle tarihe geçti . 

 GÖKHAN GÖNÜL ' DEN ARDA TURAN ' A TEBRİK MESAJI

       Fenerbahçe ' de forma giyen yıldız futbolcu Gökhan Gönül ' den Twitter ' den Arda Turan ' a tebrik mesajı attı . Mesajı : '' Tebrikler kardesim ARDA TURAN ... '' yazısını yazdı . 
Tam 18 yıl sonra şampiyon 'Atletico Madrid'

Tam 18 yıl sonra şampiyon 'Atletico Madrid'

Tam 18 yıl sonra şampiyon 'Atletico Madrid'

16 Mayıs 2014 Cuma

SOMA ... ♥

KALBİMİZ SOMA İÇİN ATIYOR




      Biz burada gülüp konuşup eğlenirken , Soma'daki çocuklar, ölen babaları için ağlıyorlar, bizler sıcacık evlerimizde oturup müzik dinlerken, o çocuklar babaları için dua ediyorlar, ağlıyorlar ! Biz '' baba bana şunu al '' demesini bilen çocuklarız . Ya Soma'daki çocuklar , '' bana bunu alır mısın ? '' derken çekiniyorlar . Aslında bu cümleyi diyecek babaları yok. Şimdi bizler oturup yemek yerken babalarımızla , o çocuklar babalarının oturdukları yerlere resimlerini koyup yemek yiyecekler . Belki de yiyemeyecekler . Biz bir avuç kömürün değerini bilmeyen insanlarız . Biz bir madencinin değerini bilmeyen kör insanlarız ! Biz babalarımız işten gelince koşa koşa yanına gidip '' bana ne aldın ? '' diye soran çocuklarız . Ama o çocuklar , her gün babaları eve geldiği için mutlu olan , şükreden çocuklar . Şimdi ne kapılarını çalan babaları olacak ne de '' babam geldi '' sevinciyle kapıyı açan çocuklar artık bu cümleyi kurmayacak ! Biz hiçbir şeyin değerini bilmeyen çocuklarız ... Biz sokaklarda babalarımız elini tutarken , o çocuklar babalarının topraklarını avuçluyorlar . Biz bir şey yediğimizde ''yer misin ? '' diye sorarken , onların bunu diyecek babaları yok . Şimdi o çocuklar babalarının kömür kokan kıyafetlerini kokluyorlar . Bir avuç kömür için , birçok ömür gitti... Şimdi hepimizin yüreği kömür karası ... SİZLER BİZİM YÜZLERİ '' KARA ELMAS '' OLAN KAHRAMANLARIMIZSINIZ .. 

      ACINIZ ACIMIZDIR... 284 ÖLÜ 77 MİLYON YARALI...


11 Mayıs 2014 Pazar

GÜZEL BİR HİKAYE...

SOYGUN



       Güzel bir günde , New York'ta yaşayan bir adam vardı . Bu adam bekar , annesi ve babasını da bir trafik kazasında kaybetmişti . Hayatını tek başına bir çiftlik evinde geçiriyordu . Ahırdaki hayvanlarına , bahçedeki bitkilerini kendi halinde mutlu mesut yetiştiriyordu . Bu adamın ismi Edward ' dı . 

       Bir gece yarısıydı . Bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyordu . Edward uyuyordu . Ahırdan sesler , tıkırtılar gelmeye başlıyordu . Edward sesi duydu ve yatağından kalktı . Tam merdivenlerden inecekken kafasına ağır bir darbe aldı ve merdivenlerden hızlı bir şekilde yuvarlanmaya başladı . Sabah olmuştu . Edward hala merdiven altındaydı . Kafasına yemiş olduğu darbe kafasını ağrıtmıştı . Merdivenlerden halsiz bir şekilde çıktı . İçeri geçtiğinde gözlerine inanamadı . At yarışında kazandığı madalyalar , ödüller , altınlar hepsi gitmişti . 2 saat sonra yola çıktı . Kasabaya doğru gidiyordu . Kasabaya geldiğinde bir suç duyurusunda bulundu . Eve döndü . Polisler el izleri ya da bir iz bulmaya çalıştılar . Gerçekten de buldular . Hemen bu izi Adli Kit ' e gönderdiler . 4 gün sonra bu izin sahibi bulundu . Bu izin sahibi bitkinin tohumunu aldığı marketin sahibiydi. Üstelik araları çok iyiken neden böyle bir şey yaptığına bir anlam verememişti . Bu adamın marketine gittiler . Dükkan kapalıydı . Orada oturanlara sordular ; '' Bu marketin sahibi nereye gitti ? Bir bilginiz var mı ? '' dedi . Pencereden izleyen teyze '' Jany 4 gündür gelmiyor . Yurt dışına gideceğim dedi ve hala gelmedi '' dedi . Bu olay uluslararası bir işe girdi ve tüm ülkeler giriş çıkışı kapattırdı . Polisler sordu ; '' Bu ödüller ,  madalyalar ve altınların değeri ne kadar ? '' Edward şöyle karşılık verdi ; '' 50 milyon dolar '' dedi . Gerçekten bu iş ciddiye bağlanmıştı . Birkaç gün sonra yurtdışına çıkmaya çalışan bir adam haberi verildi . Havaalanında ki güvenlikler adamı yakaladı ve Edward'ın gelmesini beklediler . Edward hemen o ülkeye gitti . Türkiye ' ye Sabiha Gökçen Havalimanı ' na geldi . O adamın Jany olduğunu kanıtladı . Hemen gözaltına aldılar . 2 saat sonra madalyaları nereye saklanıldığı anlaşıldı . Üsküdar'daki bir mezarlığa gömmüştü . Jones ' itutup oraya götürdüler . Çalınan eşyaları Edward ' a teslim ettiler . 

       Edward normalde dönecekti fakat İstanbul'u çok beğendiği için İstanbul'a taşınma kararı aldı . Ömrünün sonuna kadar karısı ve çocuklarıyla mutlu bir yaşam yaşadı . 


SON


10 Mayıs 2014 Cumartesi

KİTAP OKUMANIN FAYDALARI İLE İLGİLİ YAZILI ANLATIM ÇALIŞMASI

KİTAP OKUMANIN FAYDALARI



       Kitap bazı insanlar için çok değerlidir . Hem çok değerli hem çok faydalı . Farkındaysanız kitap okumanın faydalı olduğunu anlayan insanlar kültürlü , bilgili kişilerdir .

       Kitapların da birçok değişik dalları , konuları vardır . Macera , gerilim , gizemli , eğlence vb. Ama genellikle kitaplar bir konu hakkında bilgi veriyor .

       Kitaplar bilgi verdiği için önemli ve değerlidir aslında . İnsanlar bir konuyu merak ettiklerinde ya ansiklopedilerden araştırıyorlar . Ya da o konu hakkında bilgi veren kitabı okuyor . Bu onlar için çok önemli bir özellik . Her şeyi bir kenara bıraktık . En önemlisi kültürleri gelişiyor .

      Kitap okuyanlar gayet kültürlü , bilgili , akıllı kişilerdir . Kitap okumayanlar ise bilgisiz kültürsüzler . Çünkü bir konu hakkında bilgi sahibi değil . Zaten kitap okumayı öğretmenlerimiz , büyüklerimiz öneriyor. Bir bildikleri vardır bence . Onların sözünü dinlersek bilgi sahibi oluruz .

      Kitap okumak kolay , basit . Fakat onun verdiği bilgi paha biçilemez . Kitap okumak için yıllardır kütüphaneler hizmette . Bu yüzden insanların bilgisi arttı . Giriyor kütüphaneye , oturuyor masaya , alıyor kitabını , hem okuyor hemde kahvesini yudumluyor . Çok güzel bir duygu .

      Kitap okumanın faydalını bütün dünya anladı ama Türkiye bu konuda çok başarılı diyemeyiz . bu yüzden bu konu hakkında bazı etkinlikler düzenlenebilir . Mesela kitap okuyana hediye , kitap kampanyası , bedava kitap , kitap okumanın faydalarını anlatan yazılar vb.

     Sonuç olarak kitap okumanın insana çok faydaları var . Eğer kitabı düzenli olarak okursak hem okumamız gelişir , hemde kültürlü , bilgili bir birey haline geliriz . Eğer kitabı düzenli olarak okumuyorsak bilgisiz , kültürsüz bir kişi haline geliriz .

9 Mayıs 2014 Cuma

KISKANÇLIK

KISKANÇLIK



      Kıskançlık deyince insanların aklına genellikle nefret öfke haksızlık geliyor bence . Gelmesinin sebebi ise bir insan diğer insanı kıskanınca akla gelemeyecek şeyler yapabiliyor. İlk önce kıskançlık konusuna şu örnekle başlamak istiyorum.
     
     Mesela bir kardeşini çok seviyorsun . En sevdiğin kardeşin . Onu başka bir çocukla görüyorsun . Bir nevi kıskanıyorsun yani . Her baktığında onlar daha samimi daha sıcak oluyorlar. İşte ozaman bazı insanlar ne yapmaz ki ! İnsanın kişisel özelliğine bağlı . Eğer çok kıskançsa her şeyi yapar fakat kıskanç değilse sadece konuşur.

    KISKANÇLIK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ ?

     Yerine göre değişiyor . Mesela bazı insanlar var , hep beni kıskansın ister ama bazı insanlar ise beni kıskanmasın , benim için uğraşmasın der .
     
     Benim için kıskançlık bence çok güzel . Karşındakine değer verdiğin anlamına geliyor. Zaten her insanın kıskanılmaya yani değer verilmeye ihtiyacı vardır. Biri beni kıskansa tek olmadığımı anlarım . Ama kıskançlığın da bir sınırı vardır. Çünkü çok kıskançlık dediğim gibi insana her işi yaptırır. Adam öldürme bile var bu olaylarda . İşte bu yüzden fazla kıskançlık iyi değildir .

   Her ne olursa olsun kıskançlığın iyi olup olmadığı kişiden kişiye değişebilir ve çok kıskançlık daima zararlıdır !

7 Mayıs 2014 Çarşamba

ESKİŞEHİR 0 - 1 GALATASARAY

KUPA GALATASARAY'IN



     ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİNDE KARŞI KARŞIYA GELEN GALATASARAY VE ESKİŞEHİR MAÇININ GALİBİ GALATASARAY OLDU.

     SARI KIRMIZILILARA KUPAYI GETİREN GOL 70. DAKİKADA HOLLANDALI YILDIZ WESLEY SNEİJDER'DEN GELDİ.

BAYANLAR BASKETBOL LİG'İ ŞAMPİYONU GALATASARAY

ŞAMPİYON GALATASARAY



      FİNALDE FENERBAHÇE İLE KARŞI KARŞIYA GELEN GALATASARAY SERİYİ 3-2 YENEREK ŞAMPİYON OLDU. 2-2 BİTEN 4 MAÇIN SONUCUNDA GALATASARAY SON MAÇI 73-54 YENDİ.

4 Mayıs 2014 Pazar

KAYSERİSPOR VE ANTALYASPOR SÜPER LİG'E VEDA ETTİ

KAYSERİSPOR VE ANTALYASPOR

 

   SÜPER TOTO SÜPER LİG'İN DÜŞME POTASINDA OLAN ANTALYASPOR KONUK ETTİĞİ ELAZIĞSPOR'A 2-1 YENİLEREK SÜPER LİG'E VEDA ETTİ.

Antalyaspor ve Kayserispor Süper Lig'e veda etti 

  YİNE LİG'İN DÜŞME POTASINDA OLAN KAYSERİSPOR DEPLASMANDA KARŞILAŞTIĞI ESKİŞEHİRSPOR'U 4-1 YENMESİNE RAĞMEN SÜPER TOTO SÜPER LİG'E VEDA ETMESİ KESİNLEŞTİ.

 

 

    

3 Mayıs 2014 Cumartesi

TARİHTE BUGÜN ( 3 MAYIS )

TARİHTE BUGÜN

 

 1-) FATİH SULTAN MEHMET'İN ÖLÜM GÜNÜ (03.05.1481)

 2-) ALMANYA'DA 100.000 MADEN İŞÇİSİ GREVE ÇIKTI. (03.05.1889)

 3-) FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ'NÜN KURULUŞU (03.05.1907)

 4-) MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI 4050 TL OLDU (03.05.1961) 

 5-) GALATASARAY ANTALYASPOR'U UZATMALARDA ATTIĞI GOLLE 1-0 YENEREK TÜRKİYE KUPASINI 13. KEZ KAZANDI (03.05.2000) 

 

uzaklARDA biri var , bizi coşTURAN

ARDA TURAN

 

  ŞAMPİYONLAR LİGİ YARI FİNAL RÖVANŞ MAÇINDA CHELSEA KENDİ SAHASINDA A. MADRİD'E 3-1 YENİLEREK KUPAYA VEDA ETTİ.

  0-0 ' IN RÖVANŞINDA ATLETİCO MADRİD CHELSEA'YI DEPLASMANDA 3-1 MAĞLUP EDEREK ADINI FİNALE YAZDIRDI. FİNALDE İKİ İSPANYOL TAKIM KARŞI KARŞIYA GELECEK.

 MÜCADELEYE İLK 11'DE BAŞLAYAN ARDA TURAN ,GÜZEL FUTBOLUNU 83. DAKİKADA GÜZEL GOLLE SÜSLEDİ.

 


KARDEŞ KISKANÇLIĞI

KARDEŞ KISKANÇLIĞI

 

  KARDEŞ KISKANÇLIĞI AİLEYE YENİ BİR BEBEK GELDİĞİNDE OLUŞABİLECEK SORUNLARIN EN DOĞALI. ÇÜNKÜ BÜYÜK KARDEŞ O ZAMANA KADAR GAYET MUTLU ; AİLE HEP ONUNLA İLGİLENİYOR. FAKAT YENİ BİR BEBEK GELDİĞİNDE BÜYÜK KARDEŞ ESKİSİ GİBİ KENDİSİYLE İLGİLENİLMEDİĞİ İÇİN BİR MİKTAR ÜZÜNTÜYE KAPILIYOR. 

 

KARDEŞ KISKANÇLIĞINI ÖNLEMENİN YOLLARI

1-) AİLE YENİ BİR KONU KONUŞURKEN BÜYÜK KARDEŞE DANIŞMAK , ONU MUTLU EDER.

2-) OKULA BAŞLAYACAKSA ODASINA YENİ BİR DÜZENİN 6-7 AY ÖNCEDEN YAPILMASI LAZIM. ÇÜNKÜ ÇOCUK EVDEN UZAKLAŞMADIĞINI ANLAR.

3-) BÜYÜK ÇOCUGA DOĞUMDAN ÖNCEKİ GİBİ DAHA ÇOK ZAMAN AYIRMAK ONU RAHATLATIR.

   

MÜBAREK 3 AYLAR BAŞLADI - REGAİP KANDİLİ

REGAİP KANDİLİ

 

  RAMAZAN AYININ HABERCİSİ OLAN REGAİP KANDİLİ BAŞLADI. İSLAM DİNİNE GÖRE RECEP AYI TÖVBE , HÜRMET , VE İBADET ; ŞABAN AYI MUHABBET VE HİZMET ; RAMAZAN AYI İSE YAKINLIK VE NİMET AYI OLARAK KABUL EDİLİYOR.

 

  REGAİP KANDİLİ İSE 1 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLADI . BU YÜZDEN YURT GENELİNDEKİ TÜM CAMİLER KANDİL PROGRAMİ İLE HİZEMETE AÇILACAK.

 

1 Mayıs 2014 Perşembe

İSTANBUL, EN GÜZEL TARİHİ YERLER.

TARİHİ YERLER

 

 1-) ANADOLU HİSARI

 

2-) BEYAZIT KULESİ

 

3-) BEYLERBEYİ SARAYI

 

4-) DOLMABAHÇE SARAYI

 

5-) GALATA KULESİ

 

6-) KAPALI ÇARŞI

 

7-) KIZ KULESİ

 

8-) RUMELİ HİSARI

 

9-) SULTANAHMET MEYDANI

 

10-) TOPKAPI SARAYI

 

 İSTANBUL 

      Önce Roma , ardından Bizans İmpratorluğu kıtalara hükmederek büyük barış coğrafyaları yaratmış , Osmanlı İmparatorluğu'na başkent yapan İstanbul modern bir geleceğe adım adım ilerliyor. İstanbul'a ziyaret için gelen insanlar gün geçtikçe çoğalıyor. İstanbul'daki müzeler , hisarlar , camiler , kiliseler ve doğal güzellikleri insanlara sunuluyor. Sahilin kenarına arkanızı yaslanarak oturup , o ışıklandırmayı , o manzarayı ve o karşı sahildeki evlerin ışıkları izleyin. Eğer bunu yaparsanız ' Neden İstanbul ' sorusuna cevap bulmakta güçlük çekmezsiniz. 

1 MAYIS


1 MAYIS'TA OKULLAR TATİL.

1 MAYIS'IN HAFTA İÇİNE DENK GELMESİYLE BİRLİKTE OKULLAR , HASTANELER , BANKALAR GİBİ DEVLET DAİRELERİ TATİL EDECEKTİR. 1 MAYIS'IN PERŞEMBE GÜNÜNE GELMESİ ÖĞRENCİLERİ SEVİNDİRDİ. 1 MAYIS 2014 TARİHİNDE ÖĞRENCİLER TATLİ YAPACAK.

 1 MAYIS.

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKLİLER GÜNÜ , İŞÇİLER VE EMEKÇİLER TARAFINDAN DÜNYA ÇAPINDA KUTLANAN , BİRLİK , DAYANIŞMA VE HAKSIZLIKLARLA MÜCADELE GÜNÜ. TÜRKİYE ' DE İLK KEZ 1923'TE RESMİ OLARAK KUTLANMIŞTIR. 22 NİSAN 2009'DA TBMM'DE KABUL EDİLEN YASA İLE 1 MAYIS RESMİ TATİL İLAN EDİLMİŞTİR.