10 Mayıs 2014 Cumartesi

KİTAP OKUMANIN FAYDALARI İLE İLGİLİ YAZILI ANLATIM ÇALIŞMASI

KİTAP OKUMANIN FAYDALARI



       Kitap bazı insanlar için çok değerlidir . Hem çok değerli hem çok faydalı . Farkındaysanız kitap okumanın faydalı olduğunu anlayan insanlar kültürlü , bilgili kişilerdir .

       Kitapların da birçok değişik dalları , konuları vardır . Macera , gerilim , gizemli , eğlence vb. Ama genellikle kitaplar bir konu hakkında bilgi veriyor .

       Kitaplar bilgi verdiği için önemli ve değerlidir aslında . İnsanlar bir konuyu merak ettiklerinde ya ansiklopedilerden araştırıyorlar . Ya da o konu hakkında bilgi veren kitabı okuyor . Bu onlar için çok önemli bir özellik . Her şeyi bir kenara bıraktık . En önemlisi kültürleri gelişiyor .

      Kitap okuyanlar gayet kültürlü , bilgili , akıllı kişilerdir . Kitap okumayanlar ise bilgisiz kültürsüzler . Çünkü bir konu hakkında bilgi sahibi değil . Zaten kitap okumayı öğretmenlerimiz , büyüklerimiz öneriyor. Bir bildikleri vardır bence . Onların sözünü dinlersek bilgi sahibi oluruz .

      Kitap okumak kolay , basit . Fakat onun verdiği bilgi paha biçilemez . Kitap okumak için yıllardır kütüphaneler hizmette . Bu yüzden insanların bilgisi arttı . Giriyor kütüphaneye , oturuyor masaya , alıyor kitabını , hem okuyor hemde kahvesini yudumluyor . Çok güzel bir duygu .

      Kitap okumanın faydalını bütün dünya anladı ama Türkiye bu konuda çok başarılı diyemeyiz . bu yüzden bu konu hakkında bazı etkinlikler düzenlenebilir . Mesela kitap okuyana hediye , kitap kampanyası , bedava kitap , kitap okumanın faydalarını anlatan yazılar vb.

     Sonuç olarak kitap okumanın insana çok faydaları var . Eğer kitabı düzenli olarak okursak hem okumamız gelişir , hemde kültürlü , bilgili bir birey haline geliriz . Eğer kitabı düzenli olarak okumuyorsak bilgisiz , kültürsüz bir kişi haline geliriz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder