15 Nisan 2014 Salı

CİLT BAKIMINDA DOĞAL ÇÖZÜM

CİLT BAKIMI

 

Elma maskesi nemlendirir

Sulu elmaların marifetleri sadece nefis tada sahip olmakla sınırlı değildir. Hem C vitamini deposudurlar hem de kırışıklıkları gidermek için idealdirler. Yeşil bir elmayı soyun ve kabuksuz kısmını temizlenmiş cildinizin üzerine koyun. 10 dakika sonra soğuk suyla yüzünüzü durulayın. Ben 15 dakika öneriyorum.Çünkü daha temiz oluyor.Elmanın içerdiği bitkisel bir öz olan pektin maddesi, hücrelere büyük miktarda nem verir. Cildin içten şişmesini ve düzgünleş-mesini sağlar. Bu kürü istediğiniz sıklıkta yüzünüze uygulayabilirsiniz.Bence bu maske çok işe yarıyor.

SİYAH NOKTALAR İÇİN CİLT BAKIM MASKESİ. 

 

Malzemeler: Limon Suyu - Yoğurt


Hazırlanışı : Bir kase yoğurda bir limon suyunu karıştırın .Bu karışımın gözlerinize gelmemesine dikkat ederek  yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin.Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık su ile yıkayarak çıkarın.Bu maskeyi haftada bir yada iki kez yapmakta fayda var :)

 


YÜZ İÇİN NEMLENDİRİCİ MASKE 

 

Mazlemeler: Yumurta Sarısı - Süt

 

Hazırlanışı : Bir kapta yumurta sarısı ve bir kaşık sütü karıştırın. Bu karışımı yüzünüze yayın , üzerini ince bir bezle örterek on beş dakika bekleyin .Ardından kağıt mendille silerek temizleyin .Daha sonra ; önce ılık sonra soğuk su ile  yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder