19 Nisan 2014 Cumartesi

DÜNYA SAHNEDİR.

DÜNYA SAHNEDİR

  

        Bir tiyatro düşünün.. Oyunla ilgili sahne düzeni, rol dağıtımı, işlenen konu, gelişen olaylar, giyilen kostümler, sahne düzeni, kısacası tiyatordaki her unsur, insana, perde arkasındaki yönetmeni hatırlatır. Bütün oluşların arkasında o vardır aslında.

        Hayat da gerçek bir oyuna benziyor bence. Yeryüzü sahnesine kendimiz gelmiyoruz tabi, gönderiliyoruz. Benzer yönlerimiz yanında, farklı özelliklerimiz de var. Rollerimiz her tarafa dağıtılmış.

        Ancak, önemli bir noktada tiyatro oyuncularından ayrılıyoruz. Belli sınırları aşmamak kaydıyla rolümüzü istediğimiz gibi oynayabiliyoruz. Senaryonun nasıl bir yol izlediğini bilmediğimiz için, gelecekteki olayları nasıl dilersek öyle yönlendirebilme gibi bi özgürlüğümüz var.

       Bununla birlikte, şu dünya sahnesini kuran, oyuncuları yaratan, ihtiyaçlarını veren, olacakları düzenleyen birinin varlığını da anlayabiliyoruz.

       O yönetmen, olayların akışını planlarken, bizim tercihlerimize de önem veriyor. İrademize bağlı işlerimizden dolayı bir sorumluluk yükleniyoruz.

       Bir gün gelecek, bu gerçek oyun bitecek, sahne kapanacak ve biz de özgür irademizle işlediğimiz fiillerimizden dolayı hesaba çekileceğiz, Allah tarafından... 



  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder