13 Nisan 2014 Pazar

SPOR

SPORUN HAYATIMIZDAKİ YERİ

      Spor,gündelik yaşantımızda birçok zaman karşımıza çıkar.Çünkü insanlar sporun çok sağlıklı ve faydalı olduğunu anlamıştır.

      Sporunda birçok değişik dalları var.Örneğin Futbol,basketbol,voleybol,hentbol,beyzbol gibi spor dalları vardır.Sporcuları hepimiz biliriz.Gerek televizyonlarda ,gerekse sahalarda.Hepsinin fiziği kuvvetli.Hepsi sağlıklı.Bence spor,fiziğimize de faydalı.Örneğin basketbol oynamak boy uzatıyor.Basketbol oynayan insanların çoğunluğu uzun boyludur.Çünkü zıplıyorlar.

      Bunlardan ziyade,sağlıklı olmak için plates yapılır.Buda insan hayatını daha sağlıklı yapmak için çok önemli rol kılar.Sabah uykudan uyanınca sabah sporu yapanlar da var.Koşarlar genellikle.Bence koşmak,insanın sağlıklı olabilmesi için en önemli sporlardan biri.Ben çok rastladım.Kulağında kulaklık,elinde su,boynunda havlu.Koş Allah koş.Bize zor geliyor olabilir ama sağlıklı olabilmemiz için herkes yapmalıdır.

      Spor yapmak hayatımızdaki en önemli görevlerden biridir.Spor yapmayanları da görüyoruz.Hamburger,kola,pizza,akşama kadar yiyorlar.Sporda yapmayınca tabi,oburluk hastalığına yakalanıyorlar.Allah kolaylık versin. Eğer günlük sporunu yapsa,yediklerine dikkat etse,sebze meyve yese, çok daha sağlıklı olabilir.

      Sonuç olarak spor yaparsak sağlıklı huzurlu oluruz ama spor yapmayı ihmal edersek sağlığımız bozulur.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder