13 Nisan 2014 Pazar

Teknolojinin Yararları Ve Zararları.

TEKNOLOJİ

      Hayatımızın yaklaşık olarak %75'i teknolojik alerler ile donatılıdır.           İnternet,bilgisayar,telefon,projeksiyon,arabalar,yazıcılar,faxlar vb. gibi birçok aletin içindeyiz.
 
Bu gibi teknolojik aletler bazen yararlı bazen ise son derece zararlı olabiliyor.

      Örneğin internet.İnternet iyi olarak kullanıldığında gerçekten yararlı olabiliyor.E-okul,eğitici oyunlar,dini siteler.Ayrıca ödev yapmak içinde yararlı oluyor.İş adamları internetten her işlerini halledebiliyor.Fatura yatırma,toplantı saatlerini değiştirme gibi birçok işlerini halledebiliyorlar.Ayrıca sadece iş adamları değil,normal insanlarında işine yarıyor tabi.İnternetten alışveriş yapma,eğitici oyunlar oynama gibi işler yapılabiliyor. 

     Evet,bazı insanlar interneti kötü olarak kullanıyorlar.Dolandırıcılık,saatlerce oyalanması için oyunlar,ahlaksız siteler vb. kötü alışkanlık verebilecek siteler var.

    Özellikle dolandırıcılık çok yapılıyor.İnsanların parası,kredi kartı şifreleri çalınıyor.sizde biliyorsunuz.Her gün haberlere çıkıyorlar.Yaşlı amcalarımızın teyzelerimizin emeklilik paraları çalınıyor.Buna bence son verilmeli.

    Gene teknolojik alet olan telefon,işte bunuda iyi olarak kullanırsak faydalı.Fakat kötü olarak kullanırsak internet gibi olaylar başımıza gelebilir.Geliyor zaten.Telefonları arıyorlar,ev adreslerini,kredi kart şifrlerini bir yol bulup, ne yapıp edip alıyorlar.

     Evet, dediğimiz gibi teknolojiyi iyi yönde kullanırsak daima yararlı,fakat kötü yönde kullanırsak daima zararlı !


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder